Weerbaarheidstraining Uden

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining

Voor het algeheel functioneren van het kind is het belangrijk dat het weerbaar is. Een weerbaar kind zit beter in zijn vel en durft zichzelf te zijn. Sommige kinderen zijn niet tevreden over zichzelf, vinden het moeilijk om vrienden te maken, weten niet goed hoe ze een ruzie moeten oplossen of worden gepest. Sommigen durven niet zo heel veel, zijn bang als ze een toets hebben of worden snel boos en hebben daar dan later spijt van. Voor al deze kinderen bieden wij in gezondheidscentrum Uden een weerbaarheidstraining aan, geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kinderen worden begeleid door onze kinderergotherapeuten/ kindercoach en de doelstellingen zijn: meer weerbaar worden, meer zelfvertrouwen krijgen, verhogen van een betere concentratie, beter kunnen samenwerken en minder (over)gevoelig zijn. De training heeft een motorische insteek en werkt daarom motiverend voor kinderen.

 

De training bestaat onder meer uit:

  • contact maken
  • gevoelens uiten
  • het spelenderwijs kennismaken in een groep
  • samenwerken
  • het herkennen en aannemen van lichaamstaal en houding
  • letterlijk en figuurlijk sterk staan
  • het leren aangeven van grenzen
  • omgaan met pesten
  • zich presenteren
  • spelen van rollenspellen die gericht zijn op de doelen van het kind

 

Ook jongere kinderen bieden wij de mogelijkheid tot individuele begeleiding van hun weerbaarheid. Ouder(s) worden nauw betrokken bij de training. In onze praktijk werken wij met inzichten vanuit prikkelverwerkingstherapie, kindercoaching, kids skills en het rots en waterconcept. Hoge prioriteit heeft voor ons dat het plezier in het leren bij het kind voorop staat.

 

De trainingstijden in Uden zijn op woensdag en vrijdag van 16.30-17.30 uur, waarbij de groepen zijn ingedeeld naar leeftijd.

 

Werkwijze

De hulpvraag en het probleem van uw kind worden in kaart gebracht door een intake, observatie en onderzoek/ testjes. Aan de hand van onze bevindingen zal een behandelplan op maat worden opgesteld en besproken. Ouder(s) en ook bijvoorbeeld school worden hierbij betrokken.

De training wordt begeleid door onze ergotherapeuten en begint met individuele begeleiding. Op deze manier kan gewerkt worden aan een basis voor de persoonlijke doelen. Als het kind er klaar voor is zal het zich aansluiten bij de groep. Als in de groep de doelen zijn bereikt, stroomt het kind uit de groep. De groep zal regelmatig van samenstelling wisselen, want daardoor wordt het niet te vertrouwd voor het kind en blijven er uitdagingen ten aanzien van de gestelde doelen.


Naar boven

Bel mij terugOns team

Jill van Bree
Jill van Bree Kinderergotherapeut - 'Zit met Pit'-therapeut
Sanne Jansen - van Dinter
Sanne Jansen - van Dinter (Kinder-) Ergotherapeut - Sensorisch Informatieverwerkingstherapeut

Bekijk ons hele team
Gezondheidscentrum Uden https://plus.google.com/b/111259946561989379830/111259946561989379830
Velmolenweg 77 Uden, Noord-Brabant 5401 HL Netherlands
Phone: 0413268883