Specialistische behandeling Uden

Specialistische behandelingen

Specialistische behandelingen bij Gezondheidscentrum Uden

Gezondheidscentrum Uden biedt een aantal specialistische behandelingen die hieronder voor u staan genoemd.
 

Afvalprogramma met verblijfsnaaldjes

De acupunctuurbehandelingen als ondersteuning voor afvallen, beïnvloeden uw spijsvertering en eetlust. De behandeling wordt ingesteld op uw specifieke problematiek omtrent het gewicht. Het vetgehalte en gewicht worden gemeten en bijgehouden. De behandelingen vinden één maal per twee weken plaats. De acupunctuurbehandeling is gericht op:

 • het activeren van de hypofyse en de schildklier. Hierdoor verbeteren stofwisseling en spijsvertering
 • het cederen van het vegetatieve zenuwstelsel. Het hongergevoel neemt hierdoor af en er worden minder maagsappen geproduceerd
 • het activeren van blaas en nieren. Overtollig lichaamsvocht wordt hierdoor efficiënter afgevoerd.
 • het in balans brengen van de orgaansystemen. Hierdoor wordt de energie van het hele lichaam in balans gebracht, wat een gevoel van rust, welbevinden en stabiliteit geeft.

Ter ondersteuning wordt, indien nodig, een homeopathisch of orthomoleculair middel voorgeschreven.

U krijgt kleine naaldjes in de oren met een pleistertje erop. Die naaldjes vallen er in de loop van de volgende 10 tot 14 dagen vanzelf uit en anders kunt u ze zelf na 14 dagen uitnemen. U dient hierbij alleen wat voorzichtig te zijn met het wassen en vooral het afdrogen van de oren. Na het prikken maakt u een endorfineachtige stof en serotonine aan in uw lichaam. Deze stoffen geven stemmingsverbetering en verbeteren de stofwisseling. Duidelijk merkbaar zal zijn dat de eetlust minder is en dat u vooral minder snoeplust heeft, minder trek in zoetigheden en allerlei tussendoortjes. Voor mensen die bang zijn voor naalden is het mogelijk om de behandeling te doen met laser.

Antirook-behandelingen

Tijdens een acupunctuurbehandeling tegen het roken krijgt u kleine naaldjes geplaatst in de oorschelp. Dit is niet pijnlijk. De zeer korte naaldjes die verblijfsnaaldjes worden genoemd, worden daarna met huidkleurig tape vastgeplakt en blijven 7 tot 14 dagen zitten. U krijgt magneetjes mee naar huis en elke keer dat u behoefte voelt om te roken gaat u met het magneetje langs de naaldjes.

Wanneer u stopt met roken treden vaak stress en ontwenningsverschijnselen op. Deze reacties kunnen heel vervelend zijnen geven u de neiging om weer te gaan roken. Door de acupunctuur maakt het lichaam endorfine en serotonine aan, waardoor deze reacties niet meer optreden of verminderen. Dit maakt het stoppen aanzienlijk gemakkelijker. Deze methode is bij 70% van de mensen succesvol, terwijl nicotinekauwgom of nicotinepleisters maar 13% scoren. De therapie bestaat meestal uit één behandeling, maar bij veel problemen is een extra behandeling mogelijk. Tevens kan men een homeopathisch middel gebruiken ter ondersteuning.
 

Hooikoortsbehandeling (klassiek of met laseracupunctuur)

Hooikoorts is een allergische reactie op in de lucht zwevend stuifmeel van diverse soorten grassen en boomsoorten. Er treden dan klachten op als niezen, verstopte neus, jeukende neus, tranende ogen, gevoel van malaise en soms kortademigheid en zwelling van de ogen.

Door 6 tot 7 acupunctuurbehandelingen worden de klachten sterk gereduceerd en blijven in de daarop volgende jaren in belangrijke mate achterwege. Bij mensen die bang zijn voor naalden is het ook mogelijk om laseracupunctuur toe te passen.
 

Preventieve zorg voor de ouder wordende mens

 • Mobiel blijven: behandeling - fysiotherapie
 • Gewrichtsklachten: behandeling - acupunctuur
 • Geheugen: behandeling - orthomoleculaire ondersteuning
 • Pijnklachten: behandeling - acupunctuur/homeopathie


Hart- en vaatziekten en suikerziekte

 • Bloeddruk verlagen: behandeling - acupunctuur/homeopathie
 • Cholesterol verlagen: behandeling - voedingsrichtlijnen/ orthomoleculair
 • Suiker beïnvloeden: behandeling - homeopathie/ voedingsrichtlijnen

 

 


Naar boven


Ons team

Bianca Peters
Bianca Peters Fysiotherapeut - Oedeemtherapeut - Aangesloten bij Claudicationet - Acupuncturist (NVA) - Dry Needling - Medical Taping

Bekijk ons hele team
Contact
Gezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Uden