Banner

Petra Marinussen

Even voorstellen...

Mijn naam is Petra Marinussen (geboren in1976) en ben sinds 1999 werkzaam als fysiotherapeute bij Gezondheidscentrum Uden. Ik werk 5 dagen per week. Voorheen in de praktijk aan de Heinsbergenstraat, maar sinds februari 2016 hebben wij nieuwe praktijkeigenaren en is onze praktijk gelokaliseerd aan de Velmolenweg. Het voordeel van deze praktijk is dat we meerdere disciplines in huis hebben. Het is fijn om in een multidisciplinair team te morgen werken zodat je makkelijk met elkaar in gesprek kunt om gebruik te maken van elkaars inzichten. Hierdoor kun je de patiënt ook de zorg geven die het beste bij diegene past.

In 1998 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de HBO opleiding te Nijmegen.  Ik ben een therapeute die met een breed beeld kijkt naar de klacht van een patiënt en probeer ze zoveel mogelijk als een persoon in het geheel te zien. Ik onderzoek niet alleen lokaal maar juist naar ketens en patronen op lichamelijk gebied en daarnaast ook naar gedrag en patronen op psychisch en emotioneel gebied. Dit laatste kan lichamelijke klachten veroorzaken die elke keer weer terug keren zonder dat men weet wat erachter zit. Ik pas hierbij  fysiotherapie op haptonomische basis toe. Hiervoor heb ik een opleiding gevolgd in Grave bij het opleidingsinstituut van Veldman jr. Zijn vader was de grondlegger van de haptonomie, wat letterlijk vertaald de wetenschap van het gevoel betekent. Door de verbinding die je hierbij met patiënten legt, kan ik ze laten voelen en ervaren wat hun patronen zijn. Als patiënten hiervan zelf bewust worden, kunnen ze eraan gaan werken om dit te erkennen en te gaan veranderen. Het begeleiden van dit proces is een mooi iets. Het resultaat is iets wat patiënten zelf bereiken en dat is dat ze meer in hun eigen kracht komen te staan waarbij hun eigenwaarde verbetert.

Ik ben geboren en opgegroeid in Reek en ben daar nog steeds woonachtig  met mijn partner. In het dagelijkse leven deel ik mijn tijd in met sporten, vrienden en reizen. Ik ben lid van de voetbalvereniging van Achilles Reek, waar ik een balletje trap en daarnaast ook vrijwilligerswerk uitvoer, vooral in de kantine. Daarnaast ben ik ook lid van de tennisvereniging TV Reek waar ik naast een balletje slaan ook de clubkampioenschappen organiseer. Ik vind het verder erg leuk om bij vrienden op visite te gaan of ergens een hapje te eten. Verder hebben we al hele mooie reizen mogen maken naar diverse landen in andere werelddelen, wat een verrijking is geweest van mij als persoon.

 

 
Contact
Gezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Uden