Manuele therapie Uden

Manuele therapie

Met manuele therapie treedt vaak snel verbetering op. Het bewegen gaat gemakkelijker en klachten nemen af!

Manuele therapie bij Gezondheidscentrum Uden

Een van de specialismen binnen de fysiotherapie is manuele therapie. De manueel therapeut heeft zich toegelegd op het enerzijds verbeteren van houding en bewegingen en anderzijds op het beter laten functioneren van de gewrichten. De manueel therapeut gebruikt specifieke technieken, waarvan het effect vaak direct merkbaar is, namelijk een afname van pijn en verbetering van de bewegingsvrijheid.

Iedereen beweegt op zijn eigen unieke manier. Dat heeft te maken met de houding, manier van lopen, de lichaamsbouw en de manier waarop het lichaam wordt belast. De manueel therapeut heeft extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van ons lichaam. In het bijzonder van de gewrichten in de armen en benen en de wervelkolom. Gewrichten functioneren soms niet goed meer of raken overbelast, waardoor de lichaamsbalans verstoord kan raken. De pijn kan voelbaar zijn op de plaats waar de disbalans zich bevindt, maar ook uitstralende pijn op andere plaatsen geven.

De manueel therapeut is door haar gespecialiseerde opleiding goed in staat om bij iedereen individueel een behandeling op maat voor te stellen en weet de oorzaak van de klachten uitstekend te vinden.
 

Wanneer naar een manueel therapeut?

Bij pijn in een gewricht of als een gewricht moeizaam beweegt kan manuele therapie uitkomst bieden. De manueel therapeut behandelt o.a. :

  • hoge rugklachten
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • lage rugklachten met of zonder uitstralende pijn in de benen
  • duizeligheid ten gevolge van het bewegen van de nek
  • heupklachten
  • borst- of ribpijn


Behandeling Manuele Therapie

Bij manuele therapie wordt eerst gestart met onderzoek, zodat de therapeut kan bepalen of er factoren zijn die de klachten vergroten of uitlokken of dat er sprake is van te grote beweeglijkheid of dat de beweeglijkheid juist te beperkt is. Andere oorzaken van de pijn kunnen slijtage of te hoge spierspanning zijn. De manueel therapeut zal ook vragen stellen over de klachten. Hoe ontstaan ze, wanneer verminderen ze of wanneer nemen ze juist toe. De manueel therapeut kan na het onderzoek bepalen of behandelen zinvol is en bespreekt met u de verdere aanpak van uw klachten.

Mocht tot behandeling worden overgegaan dan zal de therapeut gebruik maken van een aantal specifieke technieken om de functie van de gewrichten te verbeteren. Soms zijn dit mobiliserende technieken. In andere gevallen manipulaties genoemd. Ter bevordering van het herstel geeft de manueel therapeut u goede instructies en adviezen en zal zij u begeleiden en inzicht geven in gezond bewegen. 

 


Naar boven


Ons team

Simone van Wanrooij
Simone van Wanrooij Fysiotherapeut - Manueel therapeut - Dry Needling - Medical Taping

Bekijk ons hele team
Contact
Gezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Uden