Preventie Coronavirus

Covid19 Maatregelen

28-04-2020 Beperkte mogelijkheden therapie
21-04-2020 Voortzetting maatregelen
31-03-2020 Maatregelen verlengd tot 28 april
23-03-2020 Overstap naar veelal online behandeling
16-03-2020 Praktijk geopend, maar...
09-03-2020 Hygiƫne- en omgangsmaatregelen

Nieuws 01-05-2020 - Onze praktijklocatie is geopend

Fysiotherapie en ergotherapie vallen onder paramedische contactberoepen. Op 1 mei 2020 is door RIVM en VWS besloten dat de praktijken van paramedici weer open mogen. Wij hebben voor die tijd niet stilgezeten. De nodige maatregelen zijn genomen om na groen licht open te gaan. Op onze praktijklocatie kunt u zorgvuldig handelen rondom hygiëne en omgang verwachten. Wij zijn weer open! Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak of overleg. Wilt u liever niet naar de praktijk komen voor behandeling? Wij leveren ook zorg op afstand. Bijvoorbeeld telefonisch of online. Bel gerust met de praktijk voor het maken van een afspraak of overleg. Wees welkom!

Voor acupunctuur geldt dat we op 11 mei weer mogen starten. U bent van harte welkom om daar alvast een afspraak voor te plannen.

Nieuws 28-04-2020 - Noodzakelijke zorg met beschermingsmiddelen

Vanaf heden is het voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten toegestaan om alleen noodzakelijke zorg te leveren, met persoonlijke beschermingsmiddelen. Als zorg op afstand volstaat heeft dat de voorkeur. Iedere klacht is anders en vereist een andere aanpak. Onze therapeuten bepalen in overleg met u wat passend is. Bij een afspraak in de praktijk geldt:
 

 • Kom zo kort mogelijk voor uw afspraak naar de praktijk
 • Kom alleen. Maximaal 1 ouder in geval van kindertherapie 
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
 • Houd 1,5 meter afstand en neem plaats in de wachtruimte conform de aanwijzingen
 • Wij werken met beschermingsmiddelen
 • Verkouden? Blijf thuis
   

Nieuws 21-04-2020 - Verlenging maatregelen

Tot nader order worden de laatst getroffen maatregelen verlengd. 
 

Nieuws 31-03-2020 - Verlenging maatregelen

De maatregelen van het kabinet omtrent de paramedische beroepen zijn verlengd tot tenminste 28 april 2020. Dat wil zeggen dat wij tot die tijd alleen dringende indicaties hands-on mogen behandelen. Verder helpen wij mensen graag op afstand via videoconsult of telefonisch consult, hiermee kunnen wij ook vaak al veel voor u betekenen. Lees meer over Online Therapie bij onze praktijk
 

Nieuws 23-03-2020 - Overstap naar veelal Online Behandeling

Op basis van de door het kabinet en de beroepsvereniging afgegeven maatregelen op 23 maart 2020 is het voor de meeste mensen tot tenminste 6 april niet meer mogelijk om op de praktijk of aan huis behandeld te worden voor fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie of acupunctuur. Alleen in expliciete urgente gevallen kan hier een uitzondering op worden gemaakt. Te denken aan: mensen die fysiotherapie nodig hebben om hun (vitale) beroep voort te kunnen zetten, therapie voor herstel na operatie of voor acute, onhoudbare klachten. De therapeut bepaalt op afstand of de urgente indicatie er is en zal conform protocol bij de behandeling beschermingsmiddelen dragen.


Uiteraard vinden wij het belangrijk dat wij al onze cliënten kunnen blijven helpen. Wij bieden daarom consult en behandeling/begeleiding aan via videobellen of eventueel telefonisch. Helaas is het niet mogelijk om dan lichamelijk te behandelen maar de (fysio)therapeut kan door goed met u te spreken vaak ook al een diagnose stellen en op basis daarvan advies geven en oefeningen met u doornemen. Als u verzekerd bent voor de therapie, wordt ook het online consult door uw zorgverzekering vergoed.  

Wij hebben de afgelopen week al met videoconsulten gewerkt en de betreffende therapeuten en cliënten hebben dit positief en prettig ervaren.

Lees meer over Online Therapie bij onze praktijk

--------------------

 

Nieuws 16-03-2020 - Praktijk geopend, maar strikte condities

Conform de nieuwe richtlijnen van het RIVM, GGD en KNGF zal onze praktijk geopend blijven voor een-op-een behandeling, waarbij uiteraard wel met klem gevraagd wordt om bij verkoudheidsklachten, keelklachten, longklachten of koorts uw afspraak te verzetten. Therapeuten met dergelijke klachten zullen niet aan het werk gaan. Afspraken met kwetsbare patiëntengroepen worden geannuleerd. Ook de groepslessen en -trainingen komen per direct te vervallen. Waar mogelijk kan in de therapeutische behandeling gekozen worden voor meer begeleiding middels adviezen en oefeningen en minder lijfelijk contact. Ook kan telefonisch consult plaatsvinden. 

Uiteraard blijven de hygiëneregels van groot belang:

 • Was voor en na contact en regelmatig tussendoor uw handen 20 seconden grondig met water en zeep, eventueel desinfectiegel gebruiken.
 • Hoest en nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Géén handen schudden.
 • Verzet uw afspraak bij verkoudheidsklachten, keel-, longklachten of koorts, of als u in contact bent geweest met een persoon besmet met corona. 

 

Nieuws 09-03-2020 - Coronavirus en uw behandeling

Als paramedisch gezondheidscentrum is het van belang dat wij zorgvuldig handelen om voor onze cliënten en onszelf de besmetting met het Coronavirus proberen te voorkomen. Het is goed om voorzichtig te zijn, ook als je naar de fysiotherapeut, ergotherapeut, oefentherapeut of acupuncturist gaat.

 

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. De behandelingen gaan gewoon door zoals gebruikelijk. Therapeuten met verkoudheid, hoestklachten of koorts, zijn uiteraard niet aan het werk. Verder nemen wij de volgende maatregelen, gebaseerd op die van het RIVM.

 

Extra maatregelen behandeling in onze praktijk

 • Omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, schudden wij in onze praktijk geen handen meer.
 • Therapeuten desinfecteren handen zoals gebruikelijk voor en na iedere behandeling.
 • Cliënten met verkoudheidsklachten (niezen, hoesten of koorts) of cliënten die de afgelopen 2 weken contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus, verzoeken wij de afspraak te verzetten.
 • Ten aanzien van desinfectie van praktijkruimtes en ontvangstruimtes zijn extra maatregelen ingesteld.

 

Uiteraard kunt u met vragen bellen met onze praktijk. Onze praktijkassistentes beantwoorden uw vragen graag.

 

 


Naar boven

Naar nieuwsarchief


Contact
Gezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Uden