Zindelijkheidsproblemen peuter

Zindelijkheid

Zindelijkheidsproblematiek bij peuters

Als een kind tussen de 2 en 4 jaar oud is, zal er op enig moment begonnen worden met het trainen van de zindelijkheid. Als uw kind op 4-jarige leeftijd naar de basisschool gaat is het fijn als het zindelijk is. Dat gaat niet bij alle kinderen even gemakkelijk en ook hier zal het ene kind eerder zindelijk zijn dan het andere. In de meeste gevallen zijn kinderen eerst overdag zindelijk. Wanneer uw kind problemen ondervindt met het zindelijk worden kunt u hiervoor in onze kinderpraktijk terecht. Onze kinderbekkentherapeuten hebben zich speciaal toegelegd op de behandeling van kinderen met zindelijkheidsproblemen. 
 

Hulp bij zindelijkheid

Wanneer het kind vanaf de leeftijd van 3,5 jaar nog steeds niet zindelijk is, is het raadzaam om contact op te nemen, zodat onze kinder(bekken)therapeut u en uw kind kan helpen. De therapeut zal onderzoek doen naar de oorzaak van het probleem. Soms is er sprake van een lichamelijke oorzaak, soms van een stoornis in de prikkelverwerking. Ook wordt er gekeken hoe de zindelijkheidstraining tot nu toe verlopen is. Als het vermoeden bestaat dat de oorzaak ligt op lichamelijk gebied, zal onze kindertherapeut u doorverwijzen naar een medisch specialist. 

Ouder(s) zullen nauw worden berokken bij de behandeling. Onze therapeuten geven u voorlichting en het kind wordt spelenderwijs geleerd hoe het de signalen van een volle blaas kan herkennen en hierop moet reageren. Voor uitgebreide informatie over dit onderwerp kunt u kijken bij onze informatie over kinderbekkentherapie of sensorische informatieverwerkingstherapie.

 


Naar boven


Contact
Kindergezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Kindergezondheidscentrum Uden