Weerbaarheidstraining Uden

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining helpt... kinderen meer zelfvertrouwen krijgen, beter om te gaan met anderen en met emoties, beter samen te werken en meer te durven

Weerbaarheidstraining "Dit ben ik!"
Groepstraining of individueel

Werkwijze groepstraining
Trainingstijden weerbaarheidsgroep(en)
Een afspraak maken voor intake weerbaarheidstraining


Weerbaarheidstraining 'Dit ben ik!'

Voor het algeheel functioneren van het kind is het belangrijk dat het weerbaar is. Een weerbaar kind zit beter in zijn vel en durft zichzelf te zijn. Sommige kinderen zijn niet tevreden over zichzelf, vinden het moeilijk om vrienden te maken, weten niet goed hoe ze een ruzie moeten oplossen of worden gepest. Sommigen durven niet zo heel veel, zijn bang als ze een toets hebben of worden snel boos en hebben daar dan later spijt van. Deze kinderen kunnen bij onze kinderpraktijk terecht voor begeleiding in de weerbaarheid. De kinderen worden begeleid door onze kinderergotherapeuten en kindercoach en de doelstellingen zijn: meer weerbaar worden, meer zelfvertrouwen krijgen, verhogen van een betere concentratie, beter kunnen samenwerken en minder (over)gevoelig zijn. De training heeft een motorische insteek en werkt daarom motiverend voor kinderen.
 

Groepstraining of individueel

Voor kinderen van circa 9 tot 12 jaar hebben wij groepstraining. Jongere en oudere kinderen kunnen wij individueel begeleiden en bij voldoende animo kunnen wij ook andere leeftijdsgroepen starten. 

 

Werkwijze groepstraining

De groepstraining (leeftijd 9-12 jaar) bestaat onder meer uit:

 • contact makengevoelens uiten
 • het spelenderwijs kennismaken in een groep 
 • samenwerken
 • het herkennen en aannemen van lichaamstaal en houding
 • letterlijk en figuurlijk sterk staan
 • het leren aangeven van grenzen
 • omgaan met pesten
 • zich presenteren
 • spelen van rollenspellen die gericht zijn op de doelen van het kind
   

Ouder(s) worden nauw betrokken bij de training. In onze praktijk werken wij met inzichten vanuit prikkelverwerkingstherapie, kindercoaching, kids skills en het rots- en waterconcept. Hoge prioriteit heeft voor ons dat het plezier in het leren bij het kind voorop staat.
 

De hulpvraag en het probleem van uw kind worden in kaart gebracht door een intake, observatie en onderzoek/ testjes. Aan de hand van onze bevindingen zal een behandelplan op maat worden opgesteld en besproken. Ouder(s) en ook bijvoorbeeld school worden hierbij betrokken.


De training wordt begeleid door onze ergotherapeuten en begint altijd met individuele begeleiding. Op deze manier kan gewerkt worden aan een basis voor de persoonlijke doelen. Als het kind qua leeftijd in de groep past en er klaar voor is zal het zich aansluiten bij de groep. Als in de groep de doelen zijn bereikt, stroomt het kind uit de groep. De groep zal regelmatig van samenstelling wisselen, want daardoor wordt het niet te vertrouwd voor het kind en blijven er uitdagingen ten aanzien van de gestelde doelen.

 

Trainingstijden groep(en)

Momenteel hebben wij in Uden twee weerbaarheidsgroepen voor kinderen van 9-12 jaar. De trainingstijden zijn op woensdag en vrijdag van 16.30-17.30 uur. 
 

Een afspraak maken voor weerbaarheidstraining

Heeft u vragen over de weerbaarheidstraining of wilt u een intake inplannen voor uw kind? Dat kan via telefoonnummer 0413 26 88 83 of mail naar info@gcuden.nl.

 

 


Naar boven


Ons team

Sanne Jansen - van Dinter
Sanne Jansen - van Dinter Kinderergotherapeut - S.I.therapeut
Jill van Bree
Jill van Bree Kinderergotherapeut - S.I.therapeut

Bekijk ons hele team
Contact
Kindergezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Kindergezondheidscentrum Uden