Weerbaarheid jongeren Uden

Sociaal-emotioneel

Weerbaarheidsproblematiek bij jongeren

In de tienerleeftijd ben je op zoek naar jouw eigen identiteit. Soms kun je onzeker zijn en vind je het prettig om je terug te trekken. Je wil graag steeds meer onafhankelijk worden van bijvoorbeeld je ouders en niet altijd vertellen over wat je bezighoudt. Bij het maken van keuzes zul je steeds vaker leeftijdsgenoten betrekken en soms ben je erg gevoelig voor de mening van anderen. Ook wordt het presenteren voor een groep op school belangrijker, wat je als erg spannend kunt ervaren. Sociaal-emotionele problemen kunnen nu meer op de voorgrond treden en zich uiten als faalangst, depressie, problemen met de concentratie, sociale angst, zelf pesten of gepest worden en hyperactiviteit. 

 

Weerbaarheidstraining voor jongeren

Door middel van weerbaarheidstraining geven wij in onze praktijk in Uden ondersteuning en begeleiding in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Enkele van onze kinderergotherapeuten en sensorisch informatietherapeuten zijn gespecialiseerd als kindercoach en/of weerbaarheidstrainers. Bij de behandeling van problemen van sociaal-emotionele aard kijken wij met een brede blik naar persoonlijke factoren die een rol spelen, jouw omgeving en natuurlijk de hulpvraag. Deze hulpvraag is de leidraad en dient als vertrekpunt om te werken aan je sociaal-emotionele welzijn.
 

Er wordt individueel met je geoefend aan het ontwikkelen en inzetten van eigen kracht en mogelijkheden. Je leert je beter ontspannen, nieuwe situaties aan te gaan met de daarbij passende houding en komt steviger in je schoenen te staan. Bij voldoende animo kunnen wij ook groepstraining voor jongeren starten.
 

Als je meer wilt lezen over onze coaching en weerbaarheidstraining dan kun je kijken bij Weerbaarheidstraining.

 


Naar boven


Contact
Kindergezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Kindergezondheidscentrum Uden