Training brugklasvaardigheden

Vaardigheden Brugklas Trainen

Vaardigheden voor de brugklas trainen

Ga je naar de brugklas of zit je in de brugklas en zijn er vaardigheden die je graag beter wilt leren? Onze kinderergotherapeuten kunnen jou helpen. Denk daarbij aan het trainen van werkgeheugen, zodat je makkelijker een taak kunt uitvoeren of het leren plannen en organiseren van je huiswerk. En we hebben nog veel meer mogelijkheden, je leest ze hieronder. Je kan zelf aangeven welke dingen je nog wilt leren en we zorgen ervoor dat we dit op een leuke manier doen, die bij jou past.
 
Wat wij je kunnen leren: 


Organiseren, plannen en de aanpak van een taak

We kunnen jou goed leren plannen en ordenen. En hoe je het beste een taak of opdracht kunt aanpakken en hierin het juiste overzicht houden. Ook leren we je hoe je zelf een planning kunt maken voor je huiswerk waarbij je rekening houdt met je sport, hobby's en ontspanning.
 

Trainen van je werkgeheugen

We kunnen jou leren je werkgeheugen te trainen. Dat is je geheugen waarin je de informatie opslaat die je nodig hebt om een taak te kunnen gaan uitvoeren. Door dit te trainen word je concentratie beter en ga je productiever werken. Op onze locatie in Uden bieden we ook de officiële werkgeheugentrainingen Jungle Memory en Acoustic Pioneer, waarbij een bijdrage aan de licentiekosten wordt gevraagd. 
 

Je houding achter het beeldscherm en met tillen

Het is belangrijk dat je je lijf sterk en gezond houdt. Nu je meer met beeldscherm (tablet, laptop of mobiel) gaat werken is het goed om op je houding te letten, zodat je nu maar ook later geen pijn gaat krijgen of een scheve rug. Dat geldt ook voor het goed leren tillen. Je boekentas is vaak heel zwaar. We leren jou hoe je deze het beste kunt tillen en dragen. 
 

Concentratie en verwerken van prikkels

Met oefeningen en handige tips leren we jou hoe je beter kan omgaan met prikkels (geluid, dingen die gebeuren in je omgeving) om je heen, waardoor je er minder last van hebt en je beter kunt concentreren.
 

Onzekerheid en weerbaarheid

Vind je het spannend om te presenteren, jezelf voor te stellen of een plekje in te nemen in een nieuwe groep? Werk met de ergotherapeut aan je weerbaarheid en zelfvertrouwen om beter 'in je schoenen te staan'.  

 

Schrijfproblemen

Voor wie geen goed leesbaar handschrift heeft en/of pijn en kramp heeft bij het schrijven, kunnen we aan de slag met schrijftraining.  
 

Deze dingen kun je leren en het wordt ook vergoed

Wat handig is voor je ouders om te weten, ergotherapie wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed uit de basiszorgverzekering. Uitzondering zijn de licentiekosten voor het programma van de werkgeheugentraining. 
 

Aanmelden?

Vragen of direct aan de slag met het vergroten van jouw vaardigheden? Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 0413-268883 of mailadres info@gcuden.nl.

 


Naar boven


Contact
Kindergezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Kindergezondheidscentrum Uden