TOP prematuren begeleiding Uden

TOP Prematurenprogramma

TOP-prematurentraject

De TOP-kinderfysiotherapeut helpt... ouders met het begeleiden van hun prematuur geboren baby in de vroege ontwikkeling

TOP-prematurenprogramma

Werkwijze TOP-programma

Vergoeding & verwijzing TOP-programma

Meer informatie TOP-programma

 

Het TOP-prematuren programma

TOP staat voor Traject Ontwikkelingsondersteuning Prematuren en hun ouders. Het TOP-programma is een interventieprogramma dat zeer vroeg geboren (premature) baby's en hun ouders ondersteunt na ontslag uit het ziekenhuis. De ouder(s) krijgen ondersteuning van een hierin gespecialiseerde kinderfysiotherapeut tijdens het eerste levensjaar van de baby. Het doel is dat de ouder(s) met zelfvertrouwen en plezier de vroege ontwikkeling van het kind kunnen begeleiden. Het TOP-programma is bewezen effectief voor de ontwikkeling van premature baby's en is een erkende behandelmethode. TOP-kinderfysiotherapeuten hebben de specialistische TOP-opleiding gevolgd. Deze opleiding is onderdeel van het expertisecentrum Ontwikkelingsondersteuning Prematuren (EOP-nl) en verbonden aan het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. 
 

Werkwijze TOP-prematuren programma

Het TOP-programma heeft als een van de uitgangspunten dat alleen het kind zelf kan aangeven wat goed voor haar of hem is. De TOP-kinderfysiotherapeut zal de lichaamstaal van uw baby observeren en interpreteren. Daaraan kan zij zien waar het kind aan toe is in de ontwikkeling, waar het hulp nodig heeft en wat het al zelf kan. Daarbij kijken we goed hoe daar het beste bij aangesloten kan worden met ons eigen gedrag. Op deze manier willen we graag bereiken hoe de groei en ontwikkeling op een ontspannen manier kunnen worden ondersteund. Daarnaast willen wij door dit programma eventuele problemen tijdig signaleren, zodat deze op tijd kunnen worden behandeld.
 

Dit preventie programma zal bij u aan huis worden gegeven door onze TOP-kinderfysiotherapeut die de TOP-opleiding heeft gevolgd. De huisbezoeken zullen ongeveer 1 keer per maand plaatsvinden, afhankelijk van de behoefte.
 

Vergoeding & verwijzing TOP-programma

Het TOP-prematurentraject is opgenomen in het basiszorgpakket en wordt - bij verwijzing - vergoed. Verwijzing zal meestal plaatsvinden via een kinderarts.
 

Meer informatie TOP-programma

Meer informatie kunt u opvragen bij uw kinderarts of via onze kinderpraktijk. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0413 26 88 83 of via mailadres info@gcuden.nl

 

 


Naar boven


Ons team

Malon van Lent - Kars
Malon van Lent - Kars Kinderfysiotherapeut - TOP prematurentherapeut

Bekijk ons hele team
Contact
Kindergezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Kindergezondheidscentrum Uden