Kindertherapie voor onrust baby

Onrust & spanning

Spanning en onrust bij baby of dreumes

Baby's en dreumesen zijn allemaal weleens onrustig of gespannen en alle ouder(s) zullen dit herkennen. Wanneer er sprake is van veelvuldig voorkomende spanning en onrust kan zich dit uiten als veel huilen, overstrekken en veel bewegingsonrust. Een van de veelvuldig voorkomende kenmerken van bewegingsonrust is het "fladderen"of "zwaaien" met armen en benen. Er is vaak een vicieuze cirkel waardoor de onrust in stand wordt gehouden. Het blijkt moeilijk om deze onrust te doorbreken.


Behandeling

De kinderfysiotherapeut zal uitgebreid kijken naar de ontwikkeling van uw kind en ook onderzoeken of er onderliggende factoren zijn die een rol spelen.
Met als doel verbetering van de spanning en onrust zal de kindertherapeut adviezen geven over hoe u het beste kunt omgaan met de klachten van uw kind. Ook kan het zijn dat er een relatie is met de prikkelgevoeligheid van uw kind en dan zal de behandelend therapeut samen werken met onder andere de kinderergotherapeut. Wanneer nodig of door u gewenst, zal de expertise van andere deskundigen binnen de praktijk worden ingezet. Ook kan er overleg plaatsvinden met externe zorgverleners, zoals de wijkverpleegkundige, kinder- of jeugdarts en huisarts. Dit zullen wij nooit doen zonder uw toestemming.
 


Naar boven


Contact
Kindergezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Kindergezondheidscentrum Uden