Preventie Coronavirus
 • Home
 • Beleid maatregelen Coronavirus

Beleid maatregelen Coronavirus

11-05-2020 Contactberoepen weer toegestaan
28-04-2020 Mogelijkheid kinderfysiotherapie
21-04-2020 Verlenging maatregelen
31-03-2020 Maatregelen verlengd tot 28 april
23-03-2020 Overstap naar online behandeling
16-03-2020 Praktijk geopend, maar...
09-03-2020 Hygiëne- en omgangsmaatregelen

Nieuws 11-05-2020 - Welkom terug op de praktijk!

De maatregelen die het kabinet de afgelopen maanden instelde voor medische contactberoepen zijn per 1 mei 2020 veranderd. Daarom zijn onze praktijklocaties weer geopend en kunt u ons met uw zoon of dochter weer bezoeken voor therapie. In onze praktijk zullen we uiteraard zorgdragen voor een goede hygiëne en worden er omgangsmaatregelen genomen zoals voorgeschreven door het kabinet. Wanneer u of uw zoon of dochter behoort tot de kwetsbare groep cliënten of u liever geen bezoek aan onze praktijk wilt brengen bestaat de mogelijkheid om de therapie online te volgen.
 

Hygiëne- en omgangsmaatregelen​​

Op al onze praktijklocaties zijn voldoende maatregelen genomen om de veiligheid van u en uw kind te kunnen waarborgen. Naast een goede hygiëne en voldoende afstand gelden op al onze locaties de volgende regels:

 • Uw kind mag de praktijk bezoeken onder begeleiding van maximaal 1 volwassene en tot onze spijt mogen broertjes en/of zusjes niet worden meegenomen.
 • Zoals u intussen misschien al gewend bent wordt er bij de begroeting geen hand gegeven.
 • Onze therapeuten passen de begin- en eindtijd van de therapie zo aan dat er geen of zo min mogelijk cliënten samen in de wachtruimte zijn.
 • Het kan zijn dat de therapeut van uw kind werkt met een plexiglasscherm dat op de tafel is geplaatst. Op die manier is het veilig om te werken op korte afstand van elkaar. Mocht het nodig zijn dan zal er gebruik worden gemaakt van meer beschermingsmiddelen.
 • Wij vragen u zo kort mogelijk voor uw afspraaktijd te komen, liefst 5 minuten of minder.
 • Bij binnenkomst verzoeken wij u en uw kind uw handen de desinfecteren. Wij zorgen dat de daarvoor benodigde spullen voor u klaarstaan.
 • Als u of uw zoon of dochter koorts heeft, neusverkouden is of hoest dan is behandeling op de praktijk niet mogelijk.

 

Nieuws 28-04-2020 - Noodzakelijke zorg met beschermingsmiddelen

 

Vanaf heden is het alleen voor onze kinderfysiotherapeuten toegestaan om noodzakelijke zorg te leveren, met persoonlijke beschermingsmiddelen. Als zorg op afstand volstaat heeft dat de voorkeur. Iedere klacht is anders en vereist een andere aanpak. Onze therapeuten bepalen in overleg met u wat passend is. Bij een afspraak in de praktijk geldt:
 

 • Kom zo kort mogelijk voor uw afspraak naar de praktijk
 • Kom alleen. Maximaal 1 ouder in geval van kindertherapie 
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
 • Houd 1,5 meter afstand en neem plaats in de wachtruimte conform de aanwijzingen
 • Wij werken met beschermingsmiddelen
 • Verkouden? Blijf thuis
   

Nieuws 21-04-2020 - Verlenging maatregelen

Tot nader order worden de laatst getroffen maatregelen verlengd. 
 

Nieuws 31-03-2020 - Verlenging maatregelen

De maatregelen van het kabinet omtrent de paramedische beroepen zijn verlengd tot tenminste 28 april 2020. Dat wil zeggen dat wij tot die tijd alleen dringende indicaties hands-on mogen behandelen. Verder helpen wij uw kind graag op afstand via videoconsult of telefonisch consult, hiermee kunnen wij ook vaak al veel betekenen. Lees meer over Online Therapie bij onze praktijk

 

Nieuws 23-03-2020 - Overstap naar veelal Online Behandeling Kindertherapie

Op basis van de door het kabinet en de beroepsvereniging afgegeven maatregelen op 23 maart 2020 is het voor de meeste kinderen tot tenminste 6 april niet meer mogelijk om op de praktijk of aan huis behandeld te worden voor kinderfysiotherapie en kinderergotherapie etc. Alleen in expliciete urgente gevallen kan hier een uitzondering op worden gemaakt, bijvoorbeeld voor herstel na operatie of voor acute, onhoudbare klachten. De kinderfysiotherapeut bepaalt op afstand of de urgente indicatie er is en zal conform protocol bij de behandeling beschermingsmiddelen dragen.


Uiteraard vinden wij het belangrijk dat wij al onze cliëntjes kunnen blijven helpen. Wij bieden daarom consult en behandeling/begeleiding aan via videobellen of eventueel telefonisch. Wij hebben de afgelopen week al met videoconsulten gewerkt en de betreffende therapeuten en kinderen hebben dit positief en prettig ervaren.​ Kinderfysiotherapie en ergotherapie worden vanuit de basiszorgverzekering vergoed en daarmee ook de online consulten/behandelingen. 

Helaas is het niet mogelijk om bij fysieke klachten dan lichamelijk te behandelen maar de kinderfysiotherapeut kan door goed met uw kind te spreken vaak ook al een diagnose stellen en op basis daarvan advies geven en oefeningen met u doornemen. 
 

Lees meer over Online Therapie bij onze praktijk

 

Nieuws 16-03-2020 - Praktijk geopend, maar strikte condities

Conform de nieuwe richtlijnen van het RIVM, GGD en KNGF zal onze praktijk geopend blijven voor een-op-een behandeling, waarbij uiteraard wel met klem gevraagd wordt om bij verkoudheidsklachten, keelklachten, longklachten of koorts uw afspraak te verzetten. Therapeuten met dergelijke klachten zullen niet aan het werk gaan. Afspraken met kwetsbare patiëntengroepen worden geannuleerd. Ook de groepslessen en -trainingen komen per direct te vervallen. Waar mogelijk kan in de therapeutische behandeling gekozen worden voor meer begeleiding middels adviezen en oefeningen en minder lijfelijk contact. Ook kan telefonisch consult plaatsvinden. 

Uiteraard blijven de hygiëneregels van groot belang:

 • Was voor en na contact en regelmatig tussendoor uw handen 20 seconden grondig met water en zeep, eventueel desinfectiegel gebruiken.
 • Hoest en nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Géén handen schudden.
 • Verzet uw afspraak bij verkoudheidsklachten, keel-, longklachten of koorts, of als u in contact bent geweest met een persoon besmet met corona. 

 

Nieuws 09-03-2020 - Coronavirus en uw behandeling

Als paramedisch gezondheidscentrum is het van belang dat wij zorgvuldig handelen om voor onze cliënten en onszelf de besmetting met het Coronavirus proberen te voorkomen. Het is goed om voorzichtig te zijn, ook als je naar de fysiotherapeut, ergotherapeut, oefentherapeut of acupuncturist gaat.

 

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. De behandelingen gaan gewoon door zoals gebruikelijk. Therapeuten met verkoudheid, hoestklachten of koorts, zijn uiteraard niet aan het werk. Verder nemen wij de volgende maatregelen, gebaseerd op die van het RIVM.

 

Extra maatregelen behandeling in onze praktijk

 • Omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, schudden wij in onze praktijk geen handen meer.
 • Therapeuten desinfecteren handen zoals gebruikelijk voor en na iedere behandeling.
 • Cliënten met verkoudheidsklachten (niezen, hoesten of koorts) of cliënten die de afgelopen 2 weken contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus, verzoeken wij de afspraak te verzetten.
 • Ten aanzien van desinfectie van praktijkruimtes en ontvangstruimtes zijn extra maatregelen ingesteld.

 

Uiteraard kunt u met vragen bellen met onze praktijk. Onze praktijkassistentes beantwoorden uw vragen graag.

 

 


Naar boven

Naar nieuwsarchief


Contact
Kindergezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Kindergezondheidscentrum Uden