Kinderfysiotherapie Uden

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie bij Kindergezondheidscentrum Uden

De kinderfysiotherapeut helpt... als bewegen lastig is (fijne en/of grove motoriek), voor de juiste houding en bij sportvragen en blessures

Waarom kinderfysiotherapie

Wat behandelt de kinderfysiotherapeut

Werkwijze kinderfysiotherapie

Vergoeding & verwijzing kinderfysiotherapie

Een afspraak maken met de kinderfysiotherapeut


Waarom kinderfysiotherapie

Kinderen groeien, worden ouder en hebben steeds meer vaardigheden nodig. Ze ontwikkelen hun motoriek en zintuigen door te bewegen en te spelen. De motorische ontwikkeling loopt niet bij alle kinderen gelijk en dat is normaal, want elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Soms verloopt de ontwikkeling echter niet vanzelfsprekend en kan de motoriek afwijkend of vertraagd zijn. Dat kan komen door een aandoening aan de organen, de zintuigen, het zenuwstelsel of het bewegings- of houdingsapparaat. Soms ligt de oorzaak ook in een tekort aan motorische ervaring. Deze kinderen hebben meer oefening nodig of moeten leren met minder mogelijkheden toch zo optimaal mogelijk te functioneren. Elke leeftijd kent zijn specifieke motorische vaardigheden en daarom is het logisch dat kinderen die deze vaardigheden missen, daar last van hebben. Ze verliezen soms hun evenwicht of vallen vaak, laten veel uit de handen vallen, zijn bang om te bewegen. Ze kunnen houterig of motorisch onhandig zijn of een slappe lichaamshouding hebben. Door een motorische problematiek kunnen ook sociale problemen ontstaan, omdat het kind niet mee kan komen met leeftijdsgenootjes in het spel of tijdens een gymles.
 

Het is belangrijk dat kinderen met bewegingsproblemen goed begeleid worden. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar.
 

Wat behandelt de kinderfysiotherapeut

Bij de kinderfysiotherapeut kunt u ondermeer voor de volgende hulpvragen met uw kind terecht:
 

 • begeleiding bij asymmetrische ontwikkeling van baby's, waardoor een voorkeurshouding, een scheve houding of afplatting van het hoofdje ontstaat
 • huilbaby's of onrustige kinderen
 • een motorische ontwikkelingsachterstand
 • afwijkend looppatroon
 • onhandige grove motoriek en bewegingen
 • afwijkende spierspanning
 • houdingsproblemen
 • problemen bij het schrijven, knippen of knutselen
 • bij moeite met het evenwicht, gooien, springen, vangen of vallen
 • aangeboren neurologische beperkingen
 • orthopedische afwijkingen


Meer informatie en voorbeelden vindt u op onze hulpvragenpagina.


Werkwijze kinderfysiotherapie

Bij onze kinderpraktijk werken meerdere kinderfysiotherapeuten. Zij gaan spelenderwijs met kinderen aan de slag met hun motorische vaardigheden. Tijdens de eerste afspraak wordt de ontwikkeling van uw kind in kaart gebracht en eventueel onderzoek gestart. U kunt tijdens deze afspraak en ook bij de behandeling natuurlijk al uw vragen kwijt. U wordt nauw betrokken bij de behandeling en zult adviezen krijgen voor thuis.
 

De kinderfysiotherapeuten hebben de beschikking over een oefenzaal met therapeutische middelen voor alle leeftijden. Bij baby's, kinderen tot 2 jaar en kinderen met een ernstige beperking vindt behandeling aan huis plaats.
 

Omdat wij samenwerking belangrijk vinden kan het wenselijk zijn contact te zoeken met het consultatiebureau, de peuterspeelzaal, school, een arts of andere verwijzers. Dit geeft een goede totaalaanpak en daarom vinden wij overleg met andere betrokkenen wenselijk, waar mogelijk en wanneer u dat wenst.
 

Vergoeding & verwijzing kinderfysiotherapie

De eerste 18 behandelingen worden vergoed door de basisziektekostenverzekering. Op kinderfysiotherapie is geen eigen risico van toepassing. Er is geen verwijsbrief van een arts nodig (met uitzondering van aan huis behandelingen en chronische kinderfysiotherapie).
 

Een afspraak maken met de kinderfysiotherapeut

Wilt u meer weten over kinderfysiotherapie of graag een afspraak maken? Dat kan door binnen te lopen of te bellen naar 0413 26 88 83. Het is handig als u het burgerservicenummer van uw kind dan bij de hand heeft. Mailen kan ook: info@gcuden.nl


 


Naar boven


Ons team

Robin van Gerwen-Derksen
Robin van Gerwen-Derksen Kinderfysiotherapeut - S.I.therapeut 0-2 jr
Geke Meerman
Geke Meerman Kinderfysiotherapeut - Kinderbekkentherapeut
Malon van Lent - Kars
Malon van Lent - Kars Kinderfysiotherapeut - TOP prematurentherapeut
Bekijk ons hele team
Contact
Kindergezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Kindergezondheidscentrum Uden