Kinderergotherapie Uden

Kinderergotherapie

Kinderergotherapie bij Kindergezondheidscentrum Uden

De kinderergotherapeut helpt... met dingen die niet goed lukken: thuis, op school of met spelen. Praktisch, zoals bijvoorbeeld het aanleren van planmatig handelen, hoe om te gaan met anderen of het verbeteren van de concentratie 

Waarom kinderergotherapie

Wat behandelt de kinderergotherapeut

Werkwijze kinderergotherapie

Vergoeding & verwijzing kinderergotherapie

Een afspraak maken met de kinderergotherapeut


Waarom kinderergotherapie

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor kinderen alledaagse handelingen niet goed kunnen uitvoeren of problemen ervaren in hun dagelijks leven. Hierdoor heeft het kind even wat meer aandacht nodig, omdat ze door deze problemen niet altijd goed kunnen meekomen op school of niet (meer) goed kunnen spelen. Het is belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen op een prettige en leuke manier. Motorische vaardigheden ontwikkelen zich en kunnen verbeteren door middel van spel. De kinderergotherapeut is er voor alle kinderen, van baby tot puber, die problemen ervaren in hun motorische vaardigheden en  daardoor gehinderd worden in het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Bij baby's kan het gaan om behandeling rondom prikkelverwerking, bij peuters en kleuters om problemen bij het samen spelen, knutselen of aankleden en bij schoolgaande kinderen om moeilijkheden bij het plannen, structureren, concentreren, automatiseren en schoolmotorische vaardigheden zoals schrijven, kleuren etc. Thuis ervaren de kinderen die hulp nodig hebben vaak problemen met zelfstandig eten, veters strikken, aankleden, spelen enz. De kinderergotherapeut helpt bij problemen in het aanleren en automatiseren van fijnmotorische vaardigheden, met het plannen, structureren, concentratie en weerbaarheid.

 

Wat behandelt de kinderergotherapeut

U kunt met uw kind bij de kinderergotherapeut terecht als uw kind problemen heeft of ongemak ervaart bij:
 

 • structureren en plannen
 • oog-handcoördinatie
 • planning
 • niet weten hoe een werkje aan te pakken
 • weerbaarheid 
 • het schrijven, slordig schrijven, letters en/of cijfers omkeren
 • zit- en schrijfhouding
 • het knippen, scheuren, vouwen of tekenen
 • het zelfstandig werken
 • persoonlijke verzorging als aan- en uitkleden, veters strikken, knopen open of dicht maken, zelf douchen, haren kammen etc.
 • de prikkelopname en prikkelverwerking
 • concentratie
 • werkgeheugen


Werkwijze kinderergotherapie

De kinderergotherapeut analyseert waarom een kind een bepaalde handeling niet kan uitvoeren en geeft trainingen en adviezen, zodat het beter gaat. Samenwerking met het kind, de ouders leerkracht en andere betrokkenen is hierin heel belangrijk. Zo bieden wij uw kind en u de beste hulp.

Wanneer u twijfelt of uw kind wellicht gebaat zal zijn bij kinderergotherapeutische behandeling, belt u dan gerust voor meer informatie met onze praktijk.

 

Vergoeding & verwijzing kinderergotherapie

Ieder kind heeft recht op vergoeding voor kinderergotherapie. Vanuit de basisverzekering wordt per kalenderjaar 10 uur vergoed  aan ergotherapie (incl. rapportagetijd). Vaak is extra vergoeding mogelijk via de aanvullende verzekering. U kunt de mogelijkheden nagaan in uw polisvoorwaarden, of neem contact op met onze praktijkassistenten voor meer informatie.

Er is geen verwijzing nodig van een arts, behalve als er een indicatie is om aan huis behandeld te worden.
 

Een afspraak maken met de kinderergotherapeut

Een afspraak voor kinderergotherapie kunt u maken via telefoonnummer 0413 26 88 83 of via mailadres info@gcuden.nl. Onze praktijkassistentes helpen u graag verder! 

 


Naar boven


Ons team

Sanne Jansen - van Dinter
Sanne Jansen - van Dinter Kinderergotherapeut - S.I.therapeut
Jill van Bree
Jill van Bree Kinderergotherapeut - S.I.therapeut

Bekijk ons hele team
Contact
Kindergezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Kindergezondheidscentrum Uden