Kinderpraktijk

Kinderpraktijk

De kinderpraktijk van Gezondheidscentrum Uden

De kindertherapeuten van Gezondheidscentrum Uden werken nauw samen in de zorg voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Vanuit onze kinderpraktijk zetten ze zich in om de cliënten te voorzien van hoogwaardige integrale paramedische zorg. De cliëntbenadering kenmerkt zich door professionaliteit, een cliëntgecentreerde en zorggerichte attitude die past in deze tijd en uitgaat van de eigen kracht van het kind en het systeem waarin het kind functioneert.

Op het niveau van het kind

De behandeling wordt afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van het kind. De therapeuten in de praktijk werken nauw samen en werken volgens gezamenlijke afspraken.

Samenwerking

Ouders kunnen met een algemene hulpvraag voor de kinderergotherapeut of kinderfysiotherapeut in de praktijk terecht. Vervolgens wordt bepaald welke discipline en / of therapeut het beste aansluit. Deze benadering zorgt voor transparante zorg en een brede kijk op uw kind. De therapeuten denken vanuit de gedachte 'wat heeft dit kind nodig', in plaats te vertrekken vanuit hun eigen werkterrein en daar een passende behandeling bij zoeken. Er wordt goed gekeken naar de hoeveelheid therapie die wordt ingezet. Hoe belastbaar is het kind? Welke andere bezigheden of therapieën heeft het kind? Het behandeltraject wordt in samenspraak met u uitgezet en in nauw contact met andere betrokkenen (uit zorg of onderwijs) uitgevoerd. 

Ouders centraal

Ouders worden nauw bij de behandeling betrokken. Waar mogelijk kunnen zij bij de behandeling aanwezig zijn. Afhankelijk van de mogelijkheden worden ouders ingezet als ‘co-therapeut’. Door te zien wat een therapeut doet, krijgen ouders inzicht in de mogelijkheden van het kind en handvatten die thuis gebruikt kunnen worden. Door regelmatige evaluatie met ouders blijven zij goed op de hoogte en wordt gekeken of de behandeling voldoende helpt.


Naar boven

Bel mij terugOns team

Sanne Jansen - van Dinter
Sanne Jansen - van Dinter (Kinder-) Ergotherapeut - Sensorisch Informatieverwerkingstherapeut

Bekijk ons hele team
Gezondheidscentrum Uden https://plus.google.com/b/111259946561989379830/111259946561989379830
Velmolenweg 77 Uden, Noord-Brabant 5401 HL Netherlands
Phone: 0413268883