Kinderergotherapie Uden

Kinderergotherapie

Kinderergotherapie bij Gezondheidscentrum Uden

Wat is kinderergotherapie

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor kinderen alledaagse handelingen niet goed kunnen uitvoeren of problemen ervaren in hun dagelijks leven. Hierdoor heeft het kind even wat meer aandacht nodig, omdat ze door deze problemen niet altijd goed kunnen meekomen op school of niet (meer) goed kunnen spelen. Het is belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen op een prettige en leuke manier. Motorische vaardigheden ontwikkelen zich en kunnen verbeteren door middel van spel. De kinderergotherapeut is er voor alle kinderen, van baby tot puber, die problemen ervaren in hun motorische vaardigheden en  daardoor gehinderd worden in het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Bij baby's kan het gaan om behandeling rondom prikkelverwerking, bij peuters en kleuters om problemen bij het samen spelen, knutselen of aankleden en bij schoolgaande kinderen om moeilijkheden bij het plannen, structureren, concentreren, automatiseren en schoolmotorische vaardigheden zoals schrijven, kleuren etc. Thuis ervaren de kinderen die hulp nodig hebben vaak problemen met zelfstandig eten, veters strikken, aankleden, spelen enz. De kinderergotherapeut helpt bij problemen in het aanleren en automatiseren van fijnmotorische vaardigheden, met het plannen, structureren, concentratie en weerbaarheid.

Wanneer kinderergotherapie

U kunt met uw kind bij de kinderergotherapeut terecht als uw kind begeleiding nodig wanneer het problemen en ongemak ervaart bij:

 • structureren en plannen
 • weerbaarheid
 • de oog-handcoördinatie
 • persoonlijke verzorging
 • planning, niet weten hoe een werkje aan te pakken
 • het schrijven, slordig schrijven, letters en/of cijfers omkeren
 • zit- en schrijfhouding
 • het knippen, scheuren, vouwen of tekenen
 • het zelfstandig werken
 • aan- en uitkleden, veters strikken, knopen open of dicht maken, zelf douchen, haren kammen etc.
 • de prikkelopname en prikkelverwerking
 • concentratie etc.

De kinderergotherapeut analyseert waarom een kind een bepaalde handeling niet kan uitvoeren en geeft trainingen en adviezen, zodat het beter gaat. Samenwerking met het kind, de ouders leerkracht en andere betrokkenen is hierin heel belangrijk. Zo bieden wij uw kind en u de beste hulp.

Wanneer u twijfelt of uw kind wellicht gebaat zal zijn bij kinderergotherapeutische behandeling, belt u dan gerust voor meer informatie met onze praktijk.

Vergoeding

Ieder kind heeft recht op vergoeding voor kinderergotherapie. Vanuit de basisverzekering wordt kinderergotherapie (0-17 jaar) 10 uur vergoed (incl. rapportagetijd). Vaak is extra vergoeding mogelijk via de aanvullende verzekering. U kunt de mogelijkheden nagaan in uw polisvoorwaarden, of neem contact op met onze praktijkassistenten voor meer informatie.

 

 


Naar boven

Bel mij terugOns team

Jill van Bree
Jill van Bree Kinderergotherapeut - 'Zit met Pit'-therapeut
Sanne Jansen - van Dinter
Sanne Jansen - van Dinter (Kinder-) Ergotherapeut - Sensorisch Informatieverwerkingstherapeut

Bekijk ons hele team
Gezondheidscentrum Uden https://plus.google.com/b/111259946561989379830/111259946561989379830
Velmolenweg 77 Uden, Noord-Brabant 5401 HL Netherlands
Phone: 0413268883