Homeopathie Uden

Homeopathie

Wij hanteren momenteel voor deze zorgdiscipline een patientenstop voor nieuwe patienten. Wij houden u op de hoogte via de website. 

Homeopathie bij Gezondheidscentrum Uden

Wat is homeopathie

De Duitse arts en scheikundige Samuel Hahnemann is de grondlegger voor de homeopathie en introduceerde voor het eerst de naam homeopathie. Deze naam is afgeleid van de Griekse woorden 'homoios' (gelijksoortig) en 'pathos' (lijden).

Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de mens als geheel centraal staat. Een mens kan ziek worden als lichaam en geest niet in evenwicht zijn. Het is belangrijk om niet alleen de symptomen te onderdrukken, maar ook om het evenwicht te herstellen. Homeopathie is een geneeswijze die zorgt dat met behulp van homeopathische geneesmiddelen het zelfgenezend vermogen van ons lichaam geprikkeld wordt. Het gaat uit van het principe dat een aandoening of ziekte kan worden genezen door het toedienen van een homeopathisch geneesmiddel dat bij een gezond mens dezelfde symptomen oproept als de ziekte of aandoening waar het over gaat. Homeopathie levert maatwerk en allerlei persoonlijke kenmerken spelen een rol bij de keuze voor een bepaald middel. Zo kan het zijn dat twee mensen met dezelfde klachten toch ieder een ander middel krijgen voorgeschreven. Homeopathische geneesmiddelen zijn mild, veilig en niet schadelijk voor bijvoorbeeld lever en nieren. Het is een duurzame en natuurlijke geneeswijze en het basismateriaal voor de homeopathische geneesmiddelen kan bestaan uit planten of stoffen die een minerale of dierlijke oorsprong hebben. Homeopathische geneesmiddelen kunnen meestal naast de reguliere geneesmiddelen worden gebruikt. Afhankelijk van hoe het behandelplan er uit gaat zien kan het voorkomen dat het gebruik van de reguliere geneesmiddelen wordt gestopt of verlaagd.

Homeopathie is geschikt voor zowel chronische als acute klachten en afhankelijk van de klacht zal een keuze gemaakt worden uit een klinische aanpak (op het orgaan gericht) of een klassiek homeopathische aanpak (gericht op de mens als geheel). Homeopathie is geschikt voor alle leeftijden, van baby tot ouderen.

 

Wanneer homeopathie

Kinderen reageren vaak heel goed op homeopathische therapie en deze geneeswijze is onder meer geschikt bij: darmkrampjes, verkoudheid, slaapproblemen, astma, eczeem, luchtweginfecties, bedplassen, acne, problemen na vaccinatie, emotionele problemen (bijvoorbeeld angsten).

Volwassenen kunnen gebaat zijn bij homeopathische therapie bij:

  • Chronische lichamelijke aandoeningen als allergieën, astma, eczeem, reuma, migraine, menstruatieproblemen, maag- darm- en blaasproblemen, keel- neus- en oorklachten enz.
  • Psychische problemen zoals angsten, depressie, verlegenheid, ADHD, ADD, verdriet enz.
  • Acute klachten zoals griep, koorts, zwangerschapsproblemen, ontstekingen enz.

Wanneer u twijfelt of homeopathie een voor u geschikte geneeswijze is belt u dan gerust voor meer informatie.

 

Homeopathisch consult

Het eerste consult bij duurt 1 uur, omdat er niet alleen naar de klacht wordt gevraagd en gekeken, maar naar u als mens in zijn geheel (geest en lichaam). Dit is nodig om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de gezondheidstoestand en de persoon. Een vervolgconsult duurt aanzienlijk korter. Na het eerste consult krijgt u een middel dat bij u of uw klacht past. Na keuze van dit homeopathische middel krijgt u één of meerder korrels en een voorschrift hoe deze in te nemen. De kosten van het consult worden vanuit de aanvullende verzekering vaak vergoed. Neemt u contact op met onze praktijkassistenten voor meer informatie over tarieven en mogelijkheden voor vergoeding.


Naar boven

Bel mij terugGezondheidscentrum Uden https://plus.google.com/b/111259946561989379830/111259946561989379830
Velmolenweg 77 Uden, Noord-Brabant 5401 HL Netherlands
Phone: 0413268883