Geriatrie fysiotherapie Uden voor ouderen

Geriatrie Fysiotherapie

Geriatrie Fysiotherapie
 

Gespecialiseerde fysiotherapie voor ouderen

Bij het ouder en minder beweeglijk worden kunnen mensen klachten, beperkingen en/of belemmeringen ervaren in het dagelijks functioneren. Wanneer u hiervoor hulp zoekt, bent u aan het juiste adres bij de geriatrie fysiotherapeut. Zij heeft zich gespecialiseerd in de  fysiotherapeutische zorg aan ouderen.

De geriatrie fysiotherapeut van Gezondheidscentrum Uden heeft veel kennis van klachten, ziekten en ongemakken die horen bij het ouder worden. Naast zorg aan mensen met algemene beperkingen ten gevolge van ouderdom geeft zij ook zorg aan mensen die beperkingen ervaren ten gevolge van ziekten als Parkinson, Alzheimer (dementie), reuma of MS. Ook kunt u bij de geriatrie fysiotherapeut terecht wanneer u moet revalideren na een beroerte of breuk, als u pijnklachten heeft na een val of bij algemene klachten door achteruitgang van de beweeglijkheid.


De behandelingen zijn er vooral op gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven functioneren bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Dit doet de geriatrie fysiotherapeut door samen met u te werken aan conditie en kracht, daarbij rekening houdend met uw persoonlijke mogelijkheden.

 

Valpreventie

Naarmate u ouder wordt neemt de kans op vallen toe en - omdat er op oudere leeftijd sneller lichamelijk letsel optreedt als u valt - behoort ook valpreventie en valtraining tot het kennisgebied van de geriatrie fysiotherapeut. Door goed advies en het samen oefenen en verbeteren van uw balans en spierkracht wordt de kans op vallen verkleind.

 

Behandeling

Bij uw eerste afspraak begint de geriatrie fysiotherapeut met een intakegesprek en een onderzoek, zodat zij zich een duidelijk beeld kan vormen over de aard van uw klachten en uw hulpvraag. Op basis van haar bevindingen zal er een behandelplan worden opgesteld. De geriatrie fysiotherapeut gaat samen met u op zoek naar de manier van bewegen die het best bij u past. De behandeling bestaat vooral uit oefentherapie en zal er op gericht zijn uw (pijn)klachten tijdens het dagelijks bewegen te verminderen, uw mobiliteit en zelfstandigheid zo optimaal mogelijk te bevorderen en achteruitgang te voorkomen.
 

Behandeling aan huis

Wanneer u slecht ter been bent komen wij graag bij u aan huis voor behandeling. Soms is het voor de behandeling ook belangrijk dat de fysiotherapeut de thuissituatie in kaart kan brengen. De geriatriefysiotherapeut begeleidt en adviseert ook mantelzorgers en gezinsleden door informatie te geven over het ziektebeeld, de vooruitzichten, dagelijkse handelingen, de behandeling en het inzetten van eventuele hulpmiddelen.
 

Specialisatie en vergoeding

Geriatrie fysiotherapie wordt net als reguliere fysiotherapie vergoed als u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie. Bij sommige diagnoses is geriatrie fysiotherapie vanaf de 21e behandeling opgenomen in de basiszorgverzekering. Onze geriatrie fysiotherapeut staat vanaf 5 oktober 2019 ingeschreven in het register van de NVFG: de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie.

Voor (geriatrie) fysiotherapie aan huis heeft u een verwijzing nodig van uw arts.
 

 


Naar boven


Contact
Gezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Uden