fysiotherapeut uden

Fysiotherapie

Fysiotherapie bij Gezondheidscentrum Uden: deskundig op gebied van beweging 
 

Algemene Fysiotherapie

Specialisaties binnen de fysiotherapie

Innovatieve behandeltechnieken

Voor welke klachten kunt u bij ons terecht?

Behandeling Fysiotherapie

 

 

Algemene Fysiotherapie

De (algemeen) fysiotherapeut is deskundig op het gebied van het dagelijkse bewegen. Daarbij gaat het vooral om klachten aan het bewegingsapparaat: het goed georganiseerde geheel van botten, spieren en gewrichten waar we dagelijks op rekenen. Dat we bewegen, lopen, rennen, zitten, springen, bukken is heel vanzelfsprekend tot we ergens last van krijgen en het lichaam niet goed meer mee wil werken. Zoals pijn, stijfheid, moeite om te bewegen of ontspannen of verlies van kracht tijdens het bewegen. De oorzaken zijn heel uiteenlopend, van een sportblessure tot overbelasting.
 

Klachten kunnen ineens ontstaan of geleidelijker in ernst toenemen. Bij klachten aan het bewegingsapparaat is de fysiotherapeut de aangewezen specialist die u daarin kan begeleiden. In alle gevallen werkt de fysiotherapeut aan herstel of aan de mogelijkheden om zo goed mogelijk te (blijven) bewegen.
 

De algemeen fysiotherapeut heeft een brede opleiding gevolgd en is de specialist in het behandelen van uw klachten en/of het voorkomen van (ernstiger) klachten.

 

Specialisten voor gerichtere fysiotherapie in huis

De fysiotherapeut van Gezondheidscentrum Uden is opgeleid om klachten aan het bewegingsapparaat te behandelen. Met de ontwikkeling van de medische wetenschap en de technische mogelijkheden die er zijn, vinden wij het belangrijk om uw klacht op een zo specialistisch mogelijke wijze te benaderen. Daarom hebben wij specialisaties in huis. Zo kan uw klacht door een of meerdere gespecialiseerde fysiotherapeuten worden behandeld. Deze benaderingswijze draagt merkbaar bij aan de effectiviteit van de behandeling. In onze praktijk beschikken wij over de volgende fysiotherapie specialismen: manuele therapie, oedeemtherapie, therapie op haptonomische basis, bekkengerichte therapie en kinderfysiotherapie. Afhankelijk van de aard van uw klachten werken de fysiotherapeuten samen met zorgverleners of artsen buiten de praktijk. In de praktijk wordt samengewerkt met het team ergotherapeuten.

 

Ook innovatie behandeltechnieken voor meer effect

Binnen het vak fysiotherapie wordt gewerkt met diverse behandeltechnieken. Traditioneel zijn dit massage en mobilisatietechnieken. In onze praktijk werken wij ook met oefentherapie, waarmee op actieve wijze wordt gewerkt aan herstel. Innovatieve technieken zoals dry needling en shockwave hebben voor sommige klachten een groot positief effect. In onze praktijk worden beide behandeltechnieken door ervaren therapeuten ingezet. Daarbij wordt voor het diagnostisch proces gewerkt met echografie. Middels echografie kan gerichter worden bepaald wat de ernst en de aard van de aandoening is. Het herstelproces kan worden gevolgd. Zo kan de behandeling zo gericht mogelijk worden bepaald. 
 

Voor welke klachten kunt u bij ons terecht?

Uiteenlopende soorten klachten kunnen pijn, krachtsverlies of verminderde beweeglijkheid veroorzaken. Soms is bewegen zelfs zeer moeizaam.

Voorbeelden van klachten waarvoor u bij de fysiotherapeut terecht kunt zijn:

·         hoofdpijnklachten

·         reuma

·         osteoporose

·         houdingsproblemen

·         kniebandletsel

·         tenniselleboog

·         verstuiking van de enkel

·         whiplash

·         COPD

·         RSI/CANS

·         schouderklachten

·         rugklachten etc.

 

Eigenlijk alle bewegingsgerelateerde klachten, die functiestoornissen veroorzaken aan pezen, spieren en gewrichten, maar ook aandoeningen die gerelateerd zijn aan hart, longen of zenuwstelsel.

Wanneer u twijfelt of uw specifieke klacht behandeld kan worden door de fysiotherapeut, belt u dan gerust vrijblijvend even op naar de praktijk.

 

De behandeling: u bepaalt mee....

Uw eerste afspraak kunt u maken via onze praktijkassistente. Tijdens uw eerste consult zal de fysiotherapeut uw klachten goed in beeld brengen, onder andere door onderzoek. Er zal gevraagd worden naar het ontstaan van uw klachten, het verloop daarvan, uw medische achtergrond en de belemmeringen die uw klachten met zich meebrengen in uw dagelijks leven. Zo krijgt de fysiotherapeut een goed beeld van de oorzaak en aard van uw klachten. De bevindingen worden met u doorgenomen, evenals  ons advies en de mogelijkheden voor behandeling. Wanneer tot behandeling wordt overgegaan, zal er een behandelplan worden opgesteld dat met u wordt besproken. Regelmatig vindt er een evaluatie plaats nadat de behandeling is gestart en indien nodig kan de behandeling tussentijds worden aangepast.

U kunt een afspraak maken voor fysiotherapie via telefoonnummer 0413 26 88 83.


Naar boven


Ons team

Petra Marinussen
Petra Marinussen Fysiotherapeut op haptonomische basis
Bianca Peters
Bianca Peters Fysiotherapeut - Oedeemtherapeut - Aangesloten bij Claudicationet - Acupuncturist (NVA) - Dry Needling - Medical Taping
Eline Geurts
Eline Geurts Fysiotherapeut - Master Geriatrie Fysiotherapeut
Simone van Wanrooij
Simone van Wanrooij Fysiotherapeut - Manueel therapeut - Dry Needling - Medical Taping
Roy van Schendel
Roy van Schendel Algemeen fysiotherapeut - Echografie MSU - Shockwave - EPTE - Dry Needling
Inge Mulder
Inge Mulder Fysiotherapeut - Echografie - Shockwave - EPTE
Bekijk ons hele team
Contact
Gezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Uden