Fitkids

Fitkids

Fitkids

Voor kinderen met een chronische ziekte, motorische beperking, langdurige aandoening of een beperking bieden wij het oefen- en fitnessprogramma Fitkids aan. Over het algemeen zijn het kinderen die door verschillende oorzaken vaak een passief leven leiden met weinig beweging en daarom ook vaak geen aansluiting kunnen vinden bij een reguliere sportclub. In een sportieve omgeving trainen de kinderen onder professionele begeleiding en hierbij is altijd een kinderfysiotherapeut betrokken. Het doel van Fitkids is de kinderen weer plezier in het bewegen te laten ontdekken en het verbeteren van hun fysieke en mentale conditie. Bovendien worden de kinderen gestimuleerd om na het volgen van het oefenprogramma door te gaan met sporten, bijvoorbeeld in clubverband. 

Gedurende een half jaar tot een jaar worden de kinderen getraind, waarbij de beweegvorm en spelvorm wisselt: balsport, individueel, spel of met fitnessapparatuur. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van het kind en staat plezier voorop. Het kind leert zo dat bewegen leuk is en gezond. De groepjes worden ingedeeld naar leeftijd: 4-6 jaar, 6-11 jaar en 12-18 jaar.

Afhankelijk van de hulpvraag wordt er 1 tot 2 keer per week gesport en duurt de training ongeveer een half uur tot een uur. De tijden zijn in overleg en in kleine groepjes ivm beperkte ruimte.

 

Voor wie

Zoals al eerder genoemd is Fitkids er voor kinderen van 4-18 jaar met een langdurige aandoening, motorische beperking of chronische ziekte. Bijvoorbeeld voor kinderen met diabetes, astma, reuma, een aangeboren hartafwijking of cystic fybrosis. Ook wanneer er sprake is van autisme, ADHD, een cerebrale parese of een motorische beperking.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden Fitkids. Hiervoor is een verwijzing van huisarts, kinderarts of specialist nodig. Neemt u gerust contact op met onze praktijk als u graag meer informatie wenst of nog vragen heeft.


Naar boven

Bel mij terugOns team

Malon van Lent-Kars
Malon van Lent-Kars Kinderfysiotherapeut - Specialisatie Functiestoornissen Kinderbekkenbodem - Begeleidster ToP programma
Robin Derksen
Robin Derksen Kinderfysiotherapeut - Sensorisch Informatieverwerkingstherapeut voor 0-2 jarigen
Geke Meerman
Geke Meerman Kinderfysiotherapeut - Kinderbekkenfysiotherapeut
Bekijk ons hele team
Gezondheidscentrum Uden https://plus.google.com/b/111259946561989379830/111259946561989379830
Velmolenweg 77 Uden, Noord-Brabant 5401 HL Netherlands
Phone: 0413268883