Rugklachten

Rugklachten

Tot de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat behoren rugklachten. Rugklachten uiten zich op verschillende manieren:

  • pijn
  • spanning
  • stijfheid
  • beperkte beweeglijkheid
  • vermoeidheid

Door bovenstaande klachten kunnen dagelijkse activiteiten, werk en hobby’s worden beperkt. Rugklachten kunnen zich bij verschillende mensen op dezelfde manier uiten, terwijl de onderliggende oorzaak heel verschillend is. Op basis van de oorzaak van de klachten kunnen we rugklachten verdelen in specifieke en a- specifieke rugklachten. Bij specifieke rugklachten kunnen we een duidelijk aanwijsbare oorzaak vinden voor het ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn een hernia, een breuk, een gekneusde of gebroken rib, een aangeboren afwijking van de wervelkolom of een tumor. Wat veel meer voor komt zijn de a- specifieke rugklachten, waarbij geen specifiek lichamelijke  oorzaak kan worden gevonden voor de klachten. Meestal ligt de oorzaak in verkeerd bewegen of overbelasting van de rug. Overbelasting is vaak het gevolg van verkeerd tillen, veel stilzitten, een foutieve houding, te weinig lichaamsbeweging of weinig variatie in beweging. De pijn gaat vaak na een paar dagen  weer over, maar veel frequenter komt het voor dat de pijn terugkomt of blijvend is.

De fysiotherapeut doet onderzoek naar de aard en duur van uw klachten door middel van een lichamelijk onderzoek. Vaak wordt dit onderzoek ondersteund met echografie om zo een goed beeld te krijgen van de oorzaak van uw klachten. Soms blijkt aanvullend onderzoek door een arts of specialist nodig. De oorzaak van rugklachten loopt uiteen en daarom zal de fysiotherapeut een voor u op maat gesneden behandelplan opstellen, zodat de behandeling aangepast is aan uw klachten. Dit behandelplan wordt met u besproken en zal regelmatig worden geëvalueerd.Behandelingen

Algemene fysiotherapie Manuele therapie Dry Needling

Contact
Gezondheidscentrum Uden
Velmolenweg 77
5401 HL Uden0413 26 88 83

info@gcuden.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Uden